AKP’li isimden bakana tepki: “Ağır bir yük”

Grand Kartal Otel Yangınıyla İlgili Şamil Tayyar’dan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a Eleştiri

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir dille eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, hem İl Özel İdaresi Genel Sekreteri hem de otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını vurguladı.

Yangın faciasında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında “Yetki ve Denetim” konusunda yaşanan tartışmalar AKP içinde tepkilere neden oldu. Bakan Ersoy’un sorumluluk kabul etmemesi parti içinde rahatsızlık yarattı. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar, şu sözleri kullandı:

“Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tüm yetkilerin Turizm Bakanlığında olduğunu söyleyerek, kendi dışındaki tüm kamu birimlerini suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarında pek alışık olmadığımız bir süreci başlattı. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanlayarak, Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamanın bürokratik prosedüre aykırı olduğunu ifade etti.”

“Gerçeğe Ulaşmak Yerine Karartmayı Tercih Etti”

Otel sahibi Halit Ergül de yalanlamaları reddederek, “Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklikler buldular ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadı.” dedi. Tayyar, Bakan Ersoy’un gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih ettiğini belirterek, Turizm Bakanı’nın AK Parti için ağır bir yük haline geldiğini ifade etti.

“Turizm Bakanı Suçlu Bile Olsa Korumalısınız”

Tayyar, eleştiri alanlara verdiği başka bir cevapta, “Bazı hesaplardan AK Parti destekçileri şu tür paylaşımlar yapıyor: ‘CHP suçlusunu koruyor ama AK Partililer gereksiz tepki gösteriyor, Turizm Bakanı suçlu bile olsa korumalısınız.’ şeklinde ifadelerde bulunuyor. Tayyar, bu tür çifte standartların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, adaletin herkes için aynı olması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Son dakika Konya’da deprem mi oldu? Az önce deprem Konya’da nerede oldu? Konya deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 30 Temmuz 2025

Son dakika Konya deprem haberleri..Konya’da deprem mi oldu? Az önce deprem Konya’da nerede oldu? Konya Kandilli ve AFAD son depremler.. 30 Temmuz 2025 Konya deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Konya’da? Konya son deprem büyüklüğü ne kadar? Konya’da ve Konya yakınındaki depremler nelerdir? Konya’da anlık deprem mi oldu? Son dakika Konya canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Konya deprem haberleri.. Konya’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Konya’da deprem mi oldu? Deprem Konya’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Konya’da nerede deprem oldu? Konya deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Haver Farma, RISE with SAP Dönüşümünü Tamamladı

Haver Farma, NTT DATA ile SAP platformuna geçerek dijital dönüşümünü başarıyla gerçekleştirdi.

Filistinli aktivisti öldüren İsrailliye yalnızca ev hapsi verildi

Oscar kazanan “No Other Land” belgeseline katkıda bulunan Filistinli aktivist Avde Hadalin’i öldüren İsrailli Yinon Levi’nin yalnızca ev hapsi almasına hükmedildi. Saldırgan İsrailliyi, aşırı sağcı Milletvekili Zvi Sukkot “kahraman” ilan etti.

Lucas Torreira sürprizini “Büyük anlaşma” diyerek duyurdular: “Harika bir tercih”

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Lucas Torreira için Brezilya basınından dikkat çeken bir haber gündeme geldi.

Polemik büyüyor… SSÇ* mi ÖKK* mi

Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde anne Yasemin Minguzzi, indirimsiz ceza talebiyle oturma eylemi başlattı. İstanbul Barosu’ndan Kardelen Ateşci’nin “Suça sürüklenen çocuk mağdurdur” sözleri tartışma yarattı, anne Minguzzi sosyal medyadan tepki gösterdi.

Resmen açıklandı! Galatasaray’da ayrılık

1. Lig ekibi Esenler Erokspor, Galatasaray’dan Berat Luş’u kiralık olarak kadrosuna kattıklarını açıkladı.