Büyükçekmece’de helikopter kazasında 7 kişi ölmüştü: Karar verildi

Büyükçekmece’de Helikopter Kazasında Karar Açıklandı

Büyükçekmece’de 2017 yılında meydana gelen ve 2 pilot ile 5 yolcunun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili mahkeme kararı açıklandı. Kuleyi yapım ve işleten inşaat firmasının 3 yetkilisi yargılandığı davada sonuç belli oldu.

Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 11. duruşmaya, ne sanıklar ne de avukatları katıldı.

Mahkeme, sanıklar Osman Naci Endem ve Tamer Tunca’yı “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. Dahası, uzun süredir aranan sanık Mehmet Enis Özgül hakkındaki dosyanın ayrılmasına karar verdi.

İddianame Detayları

Hayatını kaybedenler arasında kaptan pilot Alaattin Nacar, ikinci pilot Ahmet Bulut, Salim Özen ve Rus yolcular İgor Koçhergin, Elena Badragan, Luidmila Chuprova ve Aleksandr Vanin yer alıyordu. İddianameye göre, Eczacıbaşı Havacılık AŞ’nin herhangi bir kusurunun olmadığı belirtilmişti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün incelemesinde, televizyon kulesinin standartlara uygun şekilde işaretlenmediği ve ışıklandırılmadığı tespit edilmişti. Bu nedenle, kuleyi inşa eden ve işleten Endem İnşaat AŞ’nin kusurlu olduğu iddianameye yansımıştı.

Mahkeme, Endem, Özgül ve Tunca’nın, kusurları sebebiyle “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezaları almasını talep etmişti.

Related Posts

Fenomen Murat Övüç’e hapis şoku! Şalla çektiği video başına iş açtı

Fenomen Murat Övüç hakkında sosyal medyada şal ile çektiği videoya ilişkin ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Şili’de ambulans uçak düştü! 6 ölü

Güney Amerika ülkesi Şili’de ambulans uçağın düşmesi sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kalkınma Yolu hızlıca hayata geçecek

“Terörsüz Türkiye” sürecinde kritik bir aşamaya gelinirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de Irak Başbakanı Sudani ile bir araya geldi. Erdoğan, ortak basın toplantısında “Bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığının tekrar altını çizdik” derken, Kalkınma Yolu’nun hızlıca hayata geçirilmesine yönelik adımları da ele aldıklarını söyledi.

Şili’de ambulans uçağın düşmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti

Güney Amerika ülkesi Şili’de ambulans uçağın düşmesi sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Arap ülkeleri, yeni Papa 14. Leo’yu tebrik etti

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, yardımcısı Abdullah bin Hamed Al Sani ile Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Papa seçilen 14. Leo’ya ayrı ayrı tebrik telgrafları gönderdi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet …

Samsun’da 188 işçi hastanelik oldu

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde çeşitli fabrikalarda çalışan 188 işçi öğlen yemeğinde yedikleri tavuktan sonra rahatsızlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir