Suriye’de anayasa çalışmaları sona erdi

Şeybani: “Suriye’de Parlamento ve Anayasa Süreci Kritik Aşamada”

Zirvede konuşan Şeybani, ülkedeki geçiş sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. Suriye’de kapsayıcı bir parlamento ve kalıcı anayasa sürecinde son aşamadayız. Bu süreç ulusal birlik ve istikrar açısından kritik bir dönüm noktasıdır.

“Yaptırımların Kaldırılması Umut Verici”

Konuşmasında uluslararası yaptırımlara da değinen Şeybani, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırma kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Bu bir son değil; gerçek işbirliği, Arap çabalarının bütünleşmesiyle kalkınma, ulusal güvenlik ve bölgesel istikrar açısından umut vadeden bir sürecin başlangıcıdır.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptırımları kaldırdığını duyurmasının, Suriye’nin yeniden inşası için kritik bir adım olduğunu belirten Şeybani, gelişmeyi “samimi Arap diplomatik çabaların somut sonucu” olarak tanımladı.

Bölgesel uzlaşı sürecinde diplomatik çabaların önemine dikkat çeken Suriye Dışişleri Bakanı, özellikle Türkiye ve Suudi Arabistan’a teşekkür etti. Tarihi bir anda, etkin arabuluculuklarıyla bu sürece katkı sağlayan Suudi Arabistan Krallığı’na ve Türkiye Cumhuriyeti’ne özel minnettarlığımızı sunuyoruz.

Related Posts

İsrail ordusu yargı kararına rağmen Tulkerim Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin evlerini yıkıyor

İsrail ordusunun, İsrail Yüksek Mahkemesinin kararına rağmen işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkerim Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ettiği belirtildi.

Slovenya Parlamentosu referandum kararı: NATO hakkında kritik süreç

2025 Temmuz’unun 4’ünde Slovenya Parlamentosu’nda (DZ) yapılan oylamada, savunma harcamalarının artırılmasına yönelik danışma referandumu önerisi kabul edildi. Sol Parti, Sosyal Demokratlar ve bazı muhalefet partileri, referandumun yapılmasını 46’ya …

Alevler içindeki İzmir’de Bakanlıktan belediyeye uçak reddi

Çeşme başta olmak üzere İzmir’in birçok bölgesinde günlerdir süren yangınlar ormanlık alanları küle çevirirken, yangın söndürme çalışmalarının yetersiz kalışı vatandaşlardan tepki topladı. Belediyenin yangın söndürme çalışmalarına yönelik katılımı tartışma konusu olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın bakanlıktan yangın söndürme uçağı satın almak ve kullanmak için belediye adına yetki istediği ancak onay alamadığı öğrenildi.

Milli Park’ta korkunç ölüm: Turistleri fil ezdi

Zambiya’daki Milli Park’ta, İngiltere ve Yeni Zelanda’dan gelen 2 kadın turisti fil ezdi. Turistlerin hayatını kaybettiği olayda, dişi filin yavrusunu koruma içgüdüsü ile saldırdığı ifade edildi.

Elazığ’da işçiler, AKP’yi siyah tabutla protesto etti

Elazığ’da kamu işçileri, hükümetin yüzde 17’lik zam teklifini protesto etmek için AKP İl Başkanlığı önüne “Kamu İşçisi Allah Rahmet Eylesin” yazılı siyah tabutla yürüdü. Türk-İş Elazığ Şubesi Başkanı Bayram Bahçeci: “Artık sabrımız kalmadı, geçim değil yaşam mücadelesi veriyoruz” dedi.

Murat Ongun: Özel ile İmamoğlu arasındaki bağ neden saldırıya uğruyor biliyor musunuz?

İBB’ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Medya A.Ş. yöneticisi Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile ilgili çarpıcı bir açıklama yayımladı.