Erbaş, 7 yıllık sürede her gün bir dava açtı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Yargıya Dava Yağdı: Ali Erbaş Her Güne Bir Dava

Diyanet İşleri Başkanlığı son dönemde tepki ve tartışmaların odağında yer alıyor. Başkan Ali Erbaş, göreve başladığı günden bu yana 7 yılı aşkın süre boyunca toplam 2 bin 689 gün içerisinde tam 3 bin dava açarak her güne bir dava sığdırdı. Erbaş, Diyanet içerisindeki yolsuzluk iddialarını haberleştiren gazetecilere de dava açmaktan çekinmedi.

Ali Erbaş’tan önce 11 Kasım 2010 ile 31 Temmuz 2017 tarihleri arasında görev yapan Mehmet Görmez’in hiç kimseye karşı hakaret ya da tazminat davası açmadığı biliniyor. Görmez, kendisine yöneltilen hakaretleri affederken, kurumuyla ilgili de dava yolunu tercih etmedi. 28 Mart 2003’te görevine başlayan Ali Bardakoğlu da 11 Kasım 2010’a kadar hiç kimseden dava açmadı.

Ali Bardakoğlu Döneminde Güven Yüzde 80’in Üzerindeydi

Ali Bardakoğlu’nun yönetiminde Diyanet’e duyulan güven yüzde 80’lerin üzerindeydi. Erbaş bir hutbede, “Müslüman, kamu hizmetini sorumluluğu ağır bir emanet olarak görür, işine özen gösterir, devlet malını gözü gibi korur. Hizmet sunduğu insanlara karşı anlayışlı ve sabırlı davranır” sözleriyle dikkat çekmişti.

Related Posts

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?

‘Hırsızlık’tan aranıyordu: Tuvalet kapısının arkasında saklanırken yakalandı

Kırıkkale’de “hırsızlık” suçundan hakkında 52 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla evindeki tuvalet kapısının arkasında saklanırken yakalandı.

New York’ta 150 milyon yıllık Ceratosaurus iskeleti ve Mars’tan gelen dev meteorit sergileniyor

ABD’nin New York kentindeki ünlü Sotheby’s Müzayede Evi, bu hafta hem dinozor meraklılarını hem de uzay tutkunlarını heyecanlandıran bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler, Jura Devri’nde yaşamış Ceratosaurus türüne ait etkileyici bir iskeleti yakından görme fırsatı buluyor.

Uzmanı uyardı: ‘Klima bakterisi zatürreye yol açabilir’

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Birengel, klimalardan geçen lejyonella bakterisinin zatürreye yol açabildiğini söyledi.

Baklava kutusunda para çıkan başkan yardımcısı itirafçı oldu

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in makamında bulunan baklava kutularından 110 bin avro çıkmış ve söz konusu paraların ‘rüşvet’ yoluyla elde edildiği iddia edilmişti. Emniyette ifade işlemleri devam eden Tüter itirafçı oldu.

Bağcılar’da eşini ve oğlunu öldürüp tarlaya gömen sanık hakkında mütalaa açıklandı

Bağcılar’da boşanma aşamasında olduğu eşini ve oğlunu öldürdükten sonra tarlaya gömen emekli polis memuru sanık Cengiz Bedir’in “eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme” ve “altsoydan tasarlayarak kasten öldürme” suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.