Hamas ABD’yle anlaştı!

Hamas ve ABD Temsilcisi Gazze’de Kalıcı Ateşkes İçin Anlaştı

Hamas yetkilileri, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile Gazze’de kalıcı ateşkes konusunda genel çerçeve üzerinde uzlaşıldığını duyurdu.

Yapılan anlaşmaya göre, ateşkesin yanı sıra İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesi, profesyonel bir yönetim komitesinin oluşturulması ve Gazze’ye sürekli insani yardımların ulaştırılması da yer alıyor.

Hamas sözcüleri, “ABD elçisi Witkoff ile üzerinde anlaşılan genel çerçeveye ilişkin resmi yanıtı bekliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Related Posts

Zelenski: Harkiv’e saldırısında 1 kişi öldü, 40’tan fazla yaralı var; Ruslar savaşı sürdürmeye hazırlanıyor, barış önerilerini görmezden geliyorlar

Zelenski: Harkiv’e saldırısında 1 kişi öldü, 40’tan fazla yaralı var; Ruslar savaşı sürdürmeye hazırlanıyor, barış önerilerini görmezden geliyorlar

Sınır gerilimi: İki ülke savaşın eşiğinde

Tayland, Kamboçya’nın iki ülke arasındaki sınır gerilimini Uluslararası Adalet Divanı’na (UAD) taşıma niyetine karşılık sorunun aralarındaki mevcut ikili mekanizmalar kullanılarak çözülmesi gerektiğini belirtti.

Musk, Trump’ın attığı adımı ‘rezalet’ olarak eleştirdi

Tesla ve SpaceX’in sahibi ABD’li iş insanı Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump’a yaptığı danışmanlık görevinden ayrılmasının ardından, vergi indirimi tasarısını “iğrenç bir rezalet” sözlerini kullanarak eleştirdi. MUSK, TRUMP’IN ATTIĞI ADIMI ‘REZALET …

Suriye’de barış havası kısa sürdü gerilim adım adım tırmanıyor

İsrail’den Sert Mesaj: “Suriye Lideri Her Tehdidin Sorumlusudur”

Bakan Işıkhan’dan Cenevre’de Filistin’e destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen ‘Filistin’e destek’ eylemine katıldı.

Aralarında eski AYM Başkanı, eski AKP’li bakan ve milletvekillerinden iktidara ‘adalet’ çağrısı

Metinde, “Mevcut gidişe seyirci kalmamak, her duyarlı yurttaşın görevi; insani ve vicdani sorumluluğudur. Çağrımız bu sorumluluğun gereğidir” denildi.