Hamas’tan ateşkes açıklaması: Çatışmada bir dönüm noktası

Hamas, İsrail ile Ateşkes Anlaşmasını “Çatışmanın Dönüm Noktası” Olarak Nitelendirdi

Hamas, Gazze’de 19 Ocak’ta yürürlüğe girmesi beklenen İsrail’le ateşkes anlaşmasını, “çatışmada bir dönüm noktası” olarak niteledi. AA’nın aktardığına göre Hamas yönetimi, Telegram platformundan yaptığı açıklamada ateşkes anlaşmasına ilişkin bilgi verdi.

“Ateşkes anlaşması, büyük Filistin halkımızın efsanevi kararlılığının ve Gazze Şeridi’nde 15 ayı aşkın süredir sürdürdüğümüz kahramanca direnişin meyvesidir” denilen açıklamada, “Gazze’ye yönelik saldırıyı durdurma anlaşması, halkımız, direnişimiz, ulusumuz ve dünyanın özgür insanları için bir başarıdır ve halkımızın kurtuluş ve ülkeye geri dönüş hedeflerine ulaşma yolunda düşmanla (İsrail ile) çatışmada bir dönüm noktasıdır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada anlaşmanın, “Gazze Şeridi’ndeki kararlı ve sabırlı Filistin halkına karşı İsrail saldırılarını ve akan kanı durdurma, katliam ve imha savaşlarına son verme konusundaki sorumluluğun üstlenilmesinden hareket ederek yapıldığı” aktarıldı.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, başkent Doha’da yaptığı basın toplantısında, İsrail ile Hamas arasında Gazze’de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığını, uygulamaya önümüzdeki pazar günü (19 Ocak’ta) başlanacağını duyurmuştu.

Anlaşmanın ilk aşamasının 42 gün süreceğini ifade eden Al Sani, Hamas’ın ilk aşamada 33 İsrailli esiri serbest bırakacağını ve karşılığında bazı Filistinli esirlerin salıverileceğini aktarmıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 81 sözleşmeli personel alacak

GİB’in 81 sözleşmeli personel alımı yapacağına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı.

Slovenya, İran’daki diplomatlarını tahliye etti

Slovenya, İsrail’in saldırılarının ardından İran’daki diplomatlarını tahliye etti.

‘Mavi gömlekli’ diye başkasına saldıran çocuk çete üyesi çıktı!

Marmaray’da babanın darbedildiği olaydaki mavi gömlekli gence benzetilen kişi silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren 17 yaşındaki Y.B.D. ve ‘Daltonlar’ adlı grupla bağlantısı bulunduğunu söyledi.

Sağlık emekçilerinden maaş kesintilerine tepki: Maaş bordrolarını yaktılar

Eskişehir’de sağlık emekçileri, “Son 6 ayda aile sağlığı merkezine başvurmayan hastadan dolayı aile hekimlerinin ve ebe/hemşirelerin maaşından kesinti yapılır” düzenlemesi gerekçe gösterilerek aile sağlığı merkezi çalışanlarının maaşından kesinti yapılmasını protesto amacıyla bordrolarını yaktı.

Erdoğan: Sayın Özel ve CHP yönetimi yanlışta ısrar etmekten vazgeçip etkin pişmanlıktan faydalanmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sayın Özel ve CHP yönetimi yanlışta ısrar etmekten vazgeçip etkin pişmanlıktan faydalanmalı” dedi.

Ümit Özdağ, Hacı Bayram Veli Camisi’nde şükür namazı kıldı

5 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hacı Bayram Veli Camisi’nde şükür namazı kıldı.