Kapalıçarşı’da işgaliye krizi: Esnaf zam kararına tepkili

Tarihi Kapalıçarşı’da Zam Krizi

Tarihi Kapalıçarşı’da Fatih Belediyesi’nin işgaliye ücretlerine yapılan yüksek oranlı zam, esnaf ile belediye ekipleri arasında gerginliğe neden oldu. Zam kararını haksız bulan Kapalıçarşı esnafı, konuyu yargıya taşıdı ve belediye ekiplerinin dükkan önündeki malzemeleri kaldırmak istemesi tartışmalara yol açtı.

Fatih ilçesinde bulunan ve yaklaşık 4 bin dükkanın yer aldığı tarihi Kapalıçarşı’da, her dükkan önünde kullanılan alan için esnaf, Fatih Belediyesi’ne metrekare başına işgaliye ücreti ödüyor. Ancak yapılan zamlardan rahatsız olan birçok esnaf, bu artışı yüksek bularak itiraz etti ve ödemeleri durdurdu.

Belediye ve Esnaf Arasındaki Gerginlik

Fatih Belediyesi’nin işgaliye ücretlerindeki artışı uygulamaya koymak için zabıta ekiplerini görevlendirmesiyle, Kapalıçarşı’da tansiyon yükseldi. Zabıta ekipleri, dükkan önündeki eşyaları kaldırmak isteyince esnaf duruma itiraz ederek, konunun yargıda olduğunu hatırlattı. Esnaf, belediyenin kararını geri çekmesi gerektiğini savundu.

“Belediye Verdiği Sözü Tutmadi”

Esnaf, belediye ile yapılan toplantılarda işgaliye ücretlerinin makul seviyede tutulacağına dair söz verildiğini belirtti. Konuyla ilgili konuşan bir esnaf, “Belediye başkanıyla ve başkan yardımcısıyla görüştük. Cam vitrinlerin 5 bin lira olacağı söylendi ama şimdi açıklanan fiyatlar çok daha yüksek. Bu konuda mutabakata varılmadı. Verilen sözler tutulmuyor,” şeklinde konuştu.

Kısa süreli tartışmanın ardından zabıta ekipleri, Kapalıçarşı’dan ayrıldı. Esnaf ise haklarını aramaya devam edeceklerini belirterek, zamlara karşı birlik çağrısı yaptı.

Kapalıçarşı’da İşgaliye Krizi Devam Ediyor

Kapalıçarşı’daki bu durum, tarihi çarşıda hem esnafın hem de ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Esnaf, belediyeden uzlaşı beklerken, zamların bölgedeki ticareti olumsuz etkileyebileceği konusunda endişeli.

Related Posts

Yatırımcıları etkileyecek yeni düzenleme yolda: Son 2 gün kaldı!

Yeni düzenlemeyle birlikte, Türkiye’deki yatırımcıları etkileyen stopaj oranlarında değişiklikler yapılması bekleniyor. Mevduat ve fonlardaki stopaj oranları yeni düzenlemeyle birlikte belirli fon türlerine göre farklılık gösterecek. Yatırımcılar, mevcut fonlarına ekleme yaparken dikkatli olmalı.

Merkez Bankası’ndan bankalara yeni talimat: Hesaplamalar değişiyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılıklar için ödenen faizin hesaplanma yönteminde değişikliğe gitti. Yeni düzenleme ile banka faiz hesaplamasında kullanılan yöntem değişerek, Türk Lirası’nı desteklemesi beklenen etkiler yaratması öngörülüyor.

2025 Nisan enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay enflasyon verisi duyuruluyor. Geçtiğimiz ay TÜFE yıllık bazda yüzde 38,10 olarak açıklanmıştı. Peki, 2025 Nisan enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir