Muğla açıklarında operasyon: 97 göçmen 3 göçmen kaçakçısı yakalandı

Denizde Düzensiz Göçmen Operasyonu: 97 Göçmen ve 3 Kaçakçı Yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu (KB-74) tarafından durdurulan lastik bot içerisinde 29 çocuk dahil olmak üzere toplam 64 düzensiz göçmen ile 2 kaçakçı yakalandı.

Diğer bir olayda ise Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-16) tarafından tespit edilen lastik botta 14’ü çocuk olmak üzere toplam 33 düzensiz göçmen ile 1 kaçakçı ele geçirildi.

Gözaltına alınan toplam 97 düzensiz göçmen Muğla İl Göç İdaresi’ne teslim edilirken, 3 kaçakçının ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.

Related Posts

El konulan iPhone’lar devlet müzayedesinde satışa sunuldu

Kazakistan’da devlet, el koyduğu aralarında iPhone 15 Pro Max ve 13 Pro Max gibi popüler modellerin de bulunduğu onlarca akıllı telefonu online müzayedeyle satışa çıkardı. Herkese açık olan artırmada cihazlar, piyasa değerinin oldukça altında başlangıç fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

MHP’de ‘anket’ kızgınlığı: ‘Açılım süreci Cumhur’u vurdu’

MHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre, son haftalarda yapılan kamuoyu yoklamaları oy kaybına işaret ediyor. MHP kaynakları, yapılan anketlerin kasıtlı olduğunu iddia ederek kızgınlıklarını dile getiriyor. AKP seçmeninde de kararsızların yükseldiği belirtilirken, Cumhur İttifakı’nı yeni açılım sürecinin vurduğu kulislerde konuşuluyor.

Kırklareli’de su kesintisi

Kırklareli merkezde ana boruda yaşanan arıza sebebiyle su kesintisi yapıldı.

Myanmar-Hindistan sınırında 5,3 büyüklüğünde deprem

Myanmar’ın Hindistan sınırında, 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yurt dışında eğitime talep fazla: Avrupa ülkelerinde ücret 40 bin euroya kadar çıkıyor

Üniversite eğitimini yurt dışında almak isteyenlerin okul ve ülke araştırmaları sürüyor. Avrupa ülkelerinde ücretler 3 bin eurodan başlayıp 40 bin euroya kadar çıkıyor. Eğitimin ücretsiz olduğu Almanya ve burs imkanları fazla olan İtalya ise en çok tercih edilen ülkeler arasında yer aldı. Haber: Beyzanur Özer

En acı seçim: Evde ölmek mi kaçarken ölmek mi?

İsrail, Hamas silah bırakmaz ve rehineleri vermezse Gazze’yi yok edeceğini açıkladı. Filistinliler yeni bir ölüm kalım savaşıyla karşı karşıya. (Haber: Derya Doğan)