Netanyahu’ya prostat kanseri teşhisi konulmasından sonra ameliyat olacağı için “yolsuzluk” davasında ifade vermesi ertelendi

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Yolsuzluk Davası İfadesi Prostat Ameliyatı Nedeniyle Ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “yolsuzluk” davasındaki ifadesini prostat ameliyatı olacağı sebebiyle veremeyecek. Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun “prostatının iyi huylu büyümesinden kaynaklanan” bir idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle bugün ameliyat olacağını ve birkaç gün hastanede kalacağını duyurdu.

Netanyahu’nun Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konulduktan sonra ameliyat olacağı belirtildi. 75 yaşındaki Netanyahu, Hadassah Hastanesi’nde muayene edilmiş ve “prostatının iyi huylu büyümesinden kaynaklanan” bir enfeksiyon teşhisi konmuş. Birkaç gün boyunca antibiyotiklerle tedavi edilen Netanyahu’nun avukatı Amit Hadad, ameliyattan sonra birkaç gün daha hastanede kalacağını söyledi. Bu sebeple avukat, Netanyahu’nun adının karıştığı yolsuzluk davasında bu hafta alınması planlanan ifadesinin iptalini talep etti ve başsavcılık bu talebi bugün onayladı. Mahkeme, duruşmaların “önümüzdeki hafta, 6 Ocak Pazartesi günü yeniden başlamasının beklendiğini” ekledi.

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin, Netanyahu’nun istirahat halindeyken geçici başbakan olarak görev yapacak. Savunma Bakanı Israel Katz ise siyasi güvenlik kabinesinin başkanı olacak. (ANKA)

Related Posts

İngiltere sağlık sektöründe deprem: Doktorlar grev kararı aldı

İngiltere ve Galler’de görev yapan asistan doktorlar, 25 Temmuz Cuma günü saat 07.00’den 30 Temmuz Çarşamba günü saat 07.00’ye kadar sürecek tam kapsamlı bir greve gitmeye hazırlanıyor. Grev, İngiliz Tabipler Birliği’nin (BMA) düzenlediği oylamada 26 …

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?

‘Hırsızlık’tan aranıyordu: Tuvalet kapısının arkasında saklanırken yakalandı

Kırıkkale’de “hırsızlık” suçundan hakkında 52 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla evindeki tuvalet kapısının arkasında saklanırken yakalandı.

New York’ta 150 milyon yıllık Ceratosaurus iskeleti ve Mars’tan gelen dev meteorit sergileniyor

ABD’nin New York kentindeki ünlü Sotheby’s Müzayede Evi, bu hafta hem dinozor meraklılarını hem de uzay tutkunlarını heyecanlandıran bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler, Jura Devri’nde yaşamış Ceratosaurus türüne ait etkileyici bir iskeleti yakından görme fırsatı buluyor.

Uzmanı uyardı: ‘Klima bakterisi zatürreye yol açabilir’

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Birengel, klimalardan geçen lejyonella bakterisinin zatürreye yol açabildiğini söyledi.

Baklava kutusunda para çıkan başkan yardımcısı itirafçı oldu

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in makamında bulunan baklava kutularından 110 bin avro çıkmış ve söz konusu paraların ‘rüşvet’ yoluyla elde edildiği iddia edilmişti. Emniyette ifade işlemleri devam eden Tüter itirafçı oldu.