Tarihi Eser Kaçakçılığına Operasyon

Ankara ve İstanbul’da Gerçekleştirilen Operasyonlarda 243 Tarihi Eser Ele Geçirildi

Ankara ve İstanbul’da tarihi eser kaçakçılığı iddialarıyla ilgili düzenlenen operasyonlarda, toplamda 12 şüpheli hakkında harekete geçildi ve sonuçta tarihi eser olduğu düşünülen 243 obje ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı hareket eden kişilere yönelik yürütülen yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonrasında, Altındağ’da bir iş yerinde 2 kişinin internet üzerinde mezat düzenledikleri belirlendi.

Mezatlarda, yurt içi ve yurt dışından getirilen Avrupa ve Osmanlı dönemlerine ait birçok etnografik eserin satıldığı ortaya çıktı. Şüphelilerin tescil gerektiren bu tarihi eserleri sattığı tespit edildi.

Ruhsatları olmayan şüphelilerin, “Taşınır Kültür Varlığı Ticareti ve Bu Ticarete Ait İşyerleri ile Depoların Denetimi Hakkında Yönetmelik” kapsamında suç işledikleri düşünülerek Ankara ve İstanbul’da 12 şüpheliye karşı eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlar sırasında, tarihi eser olduğu düşünülen 243 obje ele geçirildi. Bu objeler arasında, Osmanlı dönemine ait çeşitli tarihi eserlerin yanı sıra farklı öğelere de rastlandı.

Ele geçirilen eserler arasında Osmanlı dönemine ait silahlar, madalyalar, nişanlar ve Osmanlı sarayında kullanılan mutfak eşyaları bulunmaktadır. Toplam değeri 1,5 milyon lira olarak tahmin edilen eserlerin değerlemesi Ankara Etnografya Müzesi Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Related Posts

Son dakika… Trump’tan Türkiye açıklaması: Cuma günü İstanbul’da olabilirim

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu turu kapsamında Katar’ı ziyaret etti. Trump, Doha’da düzenlediği basın toplantısında cuma günü Türkiye’ye gelebileceğini dile getirdi.

Projesi mühürlenen müteahhitten canlı yayında İmamoğlu’na skandal sözler!

İstanbul Şişli’de planlanan ve kamuoyunda “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” olarak adlandırılan 72 katlı rezidans projesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Projenin durdurulmasının ardından müteahhit Emrullah Turanlı, katıldığı canlı yayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan hakkında skandal ifadeler kullandı.

NATO bakanları Antalya’da buluştu

31 üyeli NATO’dan dışişleri bakanları gayriresmi toplantı için Antalya’da toplandı. İstanbul’daki Ukrayna zirvesi öncesinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ‘İnanılmaz bir trafik yaşandığını’ söyledi.

O masada 12 şehidin eli kanlı katili vardı

12 kişinin katledilmesinden sorumlu olan terörist Ramazan Abi PKK’nın kendini fesh ettiği kongresinde elabaşı Karayılan’ın iki sağında oturuyor.

Trump: Erdoğan ve Selman’la görüştükten sonra Suriye’ye yaptırımları kaldırmaya karar verdim; Rubio, Suriyeli mevkidaşı ile Türkiye’de görüşecek

Trump: Erdoğan ve Selman’la görüştükten sonra Suriye’ye yaptırımları kaldırmaya karar verdim; Rubio, Suriyeli mevkidaşı ile Türkiye’de görüşecek

Zonguldak’ta acı son: Satışa çıkardığı motosikletiyle kaza yapıp can verdi

Zonguldak’ta 2 gün önce satışa çıkardığı motosikletiyle kaza yapan sürücü yaşamını yitirdi.