Türkiye’den Sudan’da hastaneye yapılan saldırıya şiddetli kınama

Suudi Hastanesine Yapılan Saldırı Dışişleri Bakanlığı Tarafından Kınandı

Dışişleri Bakanlığı, Sudan’ın Kuzey Darfur eyaletinin merkezi Faşir’deki Suudi Hastanesine yapılan ve çok sayıda can kaybına neden olan saldırıyı şiddetle kınadı.

Devlet yetkililerinden yapılan açıklamada, Faşir şehrindeki Suudi Hastanesi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırının insanlık dışı bir eylem olduğu vurgulandı.

Saldırı sonucunda yaşanan can kayıpları nedeniyle büyük bir üzüntü duyulurken, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Sudan halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar temenni edildi.

Yapılan açıklamada uluslararası hukuka saygı gösterilmesi ve sivil alanların hedef alınmaması gerektiği hususunun altı çizilirken, Türkiye’nin Sudan’daki barış ve istikrar sürecine destek vermeye devam edeceği belirtildi.

Sudan’da Suudi Hastanesine Yapılan Saldırı

Sudan Haber Ajansı (SUNA) tarafından yapılan haberde, Darfur Bölgesi Başkanı Mini Arko Minawi’nin, sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, Faşir’deki Suudi Hastanesinin acil servisinin Hızlı Destek Kuvvetleri tarafından dronlar aracılığıyla hedef alındığını doğruladı.

Minawi, saldırı sonucunda acil bölümde tedavi gören kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 70’ten fazla hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Related Posts

BM: Gazze’nin yüzde 82’den fazlası yerinden edilme emirleri altında

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansından (UNRWA), Gazze’nin yüzde 82’den fazlasının Filistinliler için göçe zorlama anlamına gelen tahliye uyarıları altında olduğunu duyurdu.

AKP’li vekil Meclis’te salavat getirdi

AKP Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, Leman dergisinde yayınlanan karikatüre Meclis’te tepki gösterdi.

Klima kavgası çıktı: Arkadaşının boğazını kesti

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, klima yüzünden çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı.

Son dakika… Yücel Erten de gözaltına alındı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda İzmir Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten de gözaltına alındı.

Tahran’dan kritik uyarı: İsrail’in silahlandırılması, İran’a saldırı hazırlığı anlamına geliyor olabilir

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Vahid Ahmedi, başta ABD olmak üzere bazı Batılı ülkelerin İsrail’e askeri teçhizat sevkiyatını artırdığına dikkat çekti. Ahmedi, İsrail’in silahlandırılmasının İran’a yeni bir saldırı hazırlığı anlamına gelebileceğini belirtti.

Kabine Toplantısı başladı

Kabine Toplantısı başladı