Ünlü peçete üreticisine hacker saldırısı! İflas etti

Fasana Şirketi, Siber Saldırıya Maruz Kaldı ve İflas Başvurusunda Bulundu

Fasana, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde köklü bir peçete üreticisi olarak faaliyet gösteriyor. Ancak, son dönemde yaşanan ciddi bir siber saldırı nedeniyle şirket iflas başvurusunda bulundu.

Artı49’un haberine göre, 21 Mayıs’ta gerçekleşen hacker saldırısı, Fasana’nın operasyonlarını büyük ölçüde etkiledi ve mali sıkıntılara yol açtı.

Saldırganlar, Fidye Yazılımı (Ransomware) kullanarak Fasana’nın IT sistemlerine sızdı. Bu saldırı sonucunda, tüm bilgisayarlar etkilendi ve şirketin operasyonları felç oldu.

Şantaj mektupları, şirketin yazıcıları aracılığıyla çalışanlara ulaştırılarak tehdit edildi. Bu durum, 240 çalışanı etkileyerek sipariş işleme ve faturalama gibi temel işlevlerin geçici olarak durmasına sebep oldu.

Şirket, aldığı acil önlemlerle durumu kısmen çözebildi. Fasana ancak geçtiğimiz hafta kısmi teslimatlara başlayabildi ve elektronik faturalama sistemi yeniden aktif hale geldi. Ancak, şirketin bu süreçte ciddi bir mali zarara uğradığı tahmin ediliyor. Şu anda şirket yönetimi, fabrikanın ve çalışanların geleceğini güvence altına almak için bir alıcı arayışına girdi.

1919 yılından bu yana faaliyet gösteren köklü bir marka olan Fasana, yaşadığı siber saldırı sonrasında büyük bir belirsizlik içinde. Şirketin geçmişte birçok sahibi olmuşken, Mart ayında Powerparc AG tarafından devralındı. Ancak, şirketin geleceği ve olası yeni sahip değişikliği belirsizliğini koruyor. Euskirchen Belediye Başkanı Sacha Reichelt, Fasana’ya destek olmaya çalışıyor ancak mali yardımda bulunmak için yeterli imkanlara sahip değil. Ayrıca, hacker saldırılarının polis tarafından bilinen bir grup tarafından gerçekleştirildiği de iddia ediliyor.

 

 

Related Posts

İnsanlara ne cezalar kesiyorlar: Bakan kural dinlemedi

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Niğde otoyolunda 225 km hızla ilerlediği anları sosyal medyada paylaşınca tepkiler yükseldi. Türkiye’de otoyollarda azami hız sınırı 140 km/h olarak uygulanıyor.

Boğaz’da geçit töreni: Erdoğan selamladı

TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamındaki geçit töreni için Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu liderliğindeki gemiler, İstanbul Boğazı’na giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Savarona yatının da aralarında bulunduğu 9 geminin İstanbul Boğazı’ndan geçişini Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nden selamladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın’da konuştu Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sporun içinden gelmesinden dolayı Türkiye’de spor tesisleri noktasında devrim yaşandığını söyledi.

Kağıthane’de Kurşunlama Operasyonu

Kağıthane’de kurşunlamada kullanılan ruhsatsız silahlarla 2 şüpheli yakalandı, tutuklandılar.

5. Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu Sakarya’da Gerçekleşecek

Sakarya Üniversitesi, Film Araştırmaları Derneği ve Adapazarı Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu, ‘Siyasal İletişim ve Barış Diplomasisi’ temasıyla 30-31 Ekim 2025 tarihlerinde Sakarya’da yapılacak. Etkinlikte, Türkiye’nin uluslararası krizlerdeki rolleri ele alınacak.

Bingöl’de 3.9 Büyüklüğünde Deprem

Bingöl’ün Solhan ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi, olumsuz bir durum yok.