1 milyon 700 bin TL’lik davet! İyilik yaptı, kötülük buldu

Suriyeli Ahmet Sahwan’ın Evinden 1.7 Milyon TL Çalındı

Antakya ilçesi Akasya Mahallesi’nde yaşayan 57 yaşındaki Suriyeli sarracı Ahmet Sahwan, 12 yıl önce Türkiye’ye kaçarak iç savaştan kaçtı. Sahwan, kuyumcu dükkanı işletirken, oğlu Muhammed Sahwan’ın düğününe katıldıktan sonra evine döndüğünde büyük bir sürprizle karşılaştı. Evinden yaklaşık 1 milyon 700 bin TL çalındığını fark etti.

Polis ekiplerine durumu bildiren Sahwan, hırsızın oğlunun düğününe davet ettiği bir yakını olduğunu öğrenince şoke oldu ve polisle paylaştı. Bunu takip eden operasyonla Suriye uyruklu İ.E. ve M.E.A. yakalanarak cezaevine gönderildi. Sahwan, çalınan parasının bir kısmını polisten geri aldı ve teşekkürlerini iletti.

Sahwan, Türk polisine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, 12 yıl sonra ülkesine dönmeyi planladığını belirtti. Olayla ilgili detayları paylaşan Sahwan, “Düğün davet ettiğimiz kişi evime girip 1 milyon 700 bin TL çaldı.” açıklamasını yaptı.

Türk polisinin hızlı hareketiyle büyük bir kısmı geri alınan parayla ilgili konuşan Sahwan, Türk halkına minnettarlığını dile getirerek, “Türkiye’de yaşadığımız zor zamanlarda bizi yalnız bırakmadılar. En kısa zamanda Suriye’ye döneceğiz ancak Türkiye’yi asla unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Alevler içindeki İzmir’de Bakanlıktan belediyeye uçak reddi

Çeşme başta olmak üzere İzmir’in birçok bölgesinde günlerdir süren yangınlar ormanlık alanları küle çevirirken, yangın söndürme çalışmalarının yetersiz kalışı vatandaşlardan tepki topladı. Belediyenin yangın söndürme çalışmalarına yönelik katılımı tartışma konusu olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın bakanlıktan yangın söndürme uçağı satın almak ve kullanmak için belediye adına yetki istediği ancak onay alamadığı öğrenildi.

Milli Park’ta korkunç ölüm: Turistleri fil ezdi

Zambiya’daki Milli Park’ta, İngiltere ve Yeni Zelanda’dan gelen 2 kadın turisti fil ezdi. Turistlerin hayatını kaybettiği olayda, dişi filin yavrusunu koruma içgüdüsü ile saldırdığı ifade edildi.

Elazığ’da işçiler, AKP’yi siyah tabutla protesto etti

Elazığ’da kamu işçileri, hükümetin yüzde 17’lik zam teklifini protesto etmek için AKP İl Başkanlığı önüne “Kamu İşçisi Allah Rahmet Eylesin” yazılı siyah tabutla yürüdü. Türk-İş Elazığ Şubesi Başkanı Bayram Bahçeci: “Artık sabrımız kalmadı, geçim değil yaşam mücadelesi veriyoruz” dedi.

Murat Ongun: Özel ile İmamoğlu arasındaki bağ neden saldırıya uğruyor biliyor musunuz?

İBB’ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Medya A.Ş. yöneticisi Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile ilgili çarpıcı bir açıklama yayımladı.

CHP’li Zeybek’ten orman yangınları için açıklama: Belediyelerimiz desteğini sürdürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Ildır ve Germiyan mahallelerinde başlayan yangınlara belediye ekiplerinin tüm imkanlarıyla hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edildiğini bildirdi.

Eğitimciye reva mı bu!

İstanbul’dan yürüyüşe geçen öğretmenler, Ankara’da dertlerine derman yerine zulüm üstüne
zulüm buldu. Tartaklandılar, gözaltına alındılar yetmedi sokakta yatmak zorunda bırakıldılar.