185 gün şartı araçları geri çevirebilir: Yola çıkmadan kontrol edin!

Gurbetçilerin Türkiye’ye Araçla Girişine Dair Önemli Detaylar!

Ülkemize özel araçlarıyla gelen gurbetçi sayısı her geçen yıl artarken, Türkiye’ye yabancı plakalı araçla giriş yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı kurallar bulunuyor. Özellikle son 1 yıl içerisinde en az 185 günü yurt dışında geçirmiş olmak, araç sahipleri için önemli bir kriter haline gelmiş durumda. Bu kuralı kontrol etmek ise artık oldukça kolay. Eğer bu şartları sağlayıp sağlamadığınızı öğrenmek isterseniz, e-Devlet Kapısı’nı ziyaret edebilirsiniz.

‘185 Gün Kuralı’ Nedir?

Türkiye’ye uzun süreli giriş yapmayı planlayan her vatandaşın, “185 gün kuralı”nı dikkate alması gerekiyor. Bu kurala uymayanlar, sınır kapılarında sorunlarla karşılaşabilirler. Dolayısıyla araç sahipleri için dikkat edilmesi gereken önemli bir detay bu kuralı göz ardı etmemektir.

E-Devletten ‘Yurtdışı Yerleşiklik Sorgulama’

Türkiye’ye araçla giriş yapmak isteyen yurt dışında ikamet eden vatandaşlar, 185 gün kuralını merak ediyor. Artık e-Devlet Kapısı aracılığıyla, “Yurtdışı Yerleşiklik Sorgulama” hizmeti sayesinde bu süreyi kolayca sorgulayabiliyorlar. Ayrıca, www.turkiye.gov.tr adresine girerek Türk pasaportlarıyla gerçekleştirilen giriş-çıkış bilgilerini de kontrol edebilirler. Bu sistem araç sahiplerine, gerekli olan sürenin dolup dolmadığını gösteren önemli bir referans sunuyor. Ayrıca, pasaport üzerindeki mühürler incelenerek manuel bir hesaplama yapılabilir.

Toplam Süre Nasıl Hesaplanıyor?

Yabancı plakalı araçla Türkiye’ye giriş yapmayı planlayanlar için toplamda son 365 gün dikkate alınarak yapılan bir hesaplama söz konusudur. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün özel sistemleri pasaport kayıtlarını inceleyerek, yurt dışında geçirilen toplam süreyi hesaplar. Eğer bu süre 185 günün altındaysa, Türkiye’ye araçla girişte sorun yaşanabileceği unutulmamalıdır.

Related Posts

Konut alacaklar dikkat! Gözler faizlerde: Bir banka daha indirime gitti

Konut alacaklar kredi faizlerini merakla takip ederken, bankalarda faiz oranları zirve seviyelerden yönünü aşağı çevirmeye başladı. Bir banka daha kredi faizinde indirime gitti. Öte yandan Merkez Bankası’nın temmuz ayı toplantısında faiz indirimi öngörülüyor. Peki TCMB faiz kararı sonrası konut kredisi faizleri daha da düşer mi? Kredi faizlerinde düşüş konut fiyatlarını nasıl etkiler? İşte detaylar… 

Bakan Kurum Ukrayna’nın Yeniden İnşası Konferansı’na katıldı: Birikimlerimizi paylaşmaya hazırız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda kalıcı barışın sağlanmasını istediklerini ve bu barış çerçevesinde Ukrayna’nın yeniden inşası ve kalkınması için Türkiye’nin bilgi ve birikimlerini aktarmaya hazır olduğunu söyledi.

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

En zengin başbakandı seçimde yenildi; bankaya müdür oldu

İngiltere’nin eski başbakanı Rishi Sunak seçimi kaaybetmesinin ardından Goldman Sachs’ta müdür olarak işe başladı.

Borçlular dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı o tutar yükseldi!

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız ödeme tutarı artırıldı. Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamu kurumları da bu değişikliğe uyacak.

Donald Trump’tan yeni vergi hamlesi: Altın fiyatları sert düştü! Gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? 9 Temmuz 2025 Çarşamba altın fiyatları…

9 Temmuz 2025 Çarşamba altın fiyatları belli oldu. Yurttaşlar altının ne kadar olduğunu merak etti. Peki, gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte 9 Temmuz 2025 Çarşamba altın fiyatları…