Zelenskiy ile görüşen Biden’dan, Ukrayna’ya destek mesajı

ABD Başkanı Biden, Ukrayna’ya Desteklerinin Süreceğini Vurguladı

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna’ya desteklerinin süreceği mesajını iletti. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada bu konuya değindi.

Jean-Pierre, Biden’ın Zelenskiy ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ABD’nin Ukrayna’ya olan desteğini sürdüreceğini vurguladığını belirtti. Ayrıca, ABD’nin Rusya’ya yönelik uyguladığı yaptırımlar hakkında da bilgi verdi ve Moskova’ya baskı uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

20 Ocak’ta görevi devralacak olan ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Rusya-Ukrayna Savaşı’nı sonlandırmak amacıyla hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hem de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşeceğini duyurmuştu. (AA)

Related Posts

AKP’li vekil Meclis’te salavat getirdi

AKP Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, Leman dergisinde yayınlanan karikatüre Meclis’te tepki gösterdi.

Klima kavgası çıktı: Arkadaşının boğazını kesti

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, klima yüzünden çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı.

Son dakika… Yücel Erten de gözaltına alındı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda İzmir Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten de gözaltına alındı.

Tahran’dan kritik uyarı: İsrail’in silahlandırılması, İran’a saldırı hazırlığı anlamına geliyor olabilir

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Vahid Ahmedi, başta ABD olmak üzere bazı Batılı ülkelerin İsrail’e askeri teçhizat sevkiyatını artırdığına dikkat çekti. Ahmedi, İsrail’in silahlandırılmasının İran’a yeni bir saldırı hazırlığı anlamına gelebileceğini belirtti.

Kabine Toplantısı başladı

Kabine Toplantısı başladı

Hamas’la ateşkes görüşmesi: Gazze’deki trajedi sona ermeli

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze’de ateşkesin dillendirildiği bir dönemde Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Gazze’deki yıkım ve insani trajedi ile kalıcı ateşkes başlıkları masaya yatırıldı.