Mezun olmadan para bastılar! Samsun’daki lise öğrencilerinden 38 milyon liralık satış

Meslek Lisesi Öğrencilerinden Yemek Şöleni: 38 Milyonluk Ciro!

Meslek lisesi çatısı altındaki yiyecek hizmetleri bölümünde, ilçedeki taşımalı eğitim gören okullarla Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi iş birliğiyle yemekler hazırlanıyor.

Mutfakta malzeme temini, yemek üretimi, okullara ulaştırılması ve dağıtımı gibi tüm süreçleri kendi bünyesinde gerçekleştiren okulda, öğretmenler, usta öğreticiler ve 143 öğrenci görev alıyor.

Günlük 4 bin 500 kişilik yemek üreten okulda, 2024 yılında 38 milyon liralık ciroya ulaşıldı.

Okul Müdürü Mecit Bedük, öğrencilerin pratik eğitim aldığını ve harçlıklarını kazandıklarını belirterek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl elde edilen 38 milyon liralık ciroya dikkat çeken Bedük, bu gelirin büyük bir kısmının giderlere harcandığını, kalan kısmın ise hazineye verildiğini, maaş ödemelerinde kullanıldığını ve öğrencilere dağıtıldığını ifade etti.

Dağıtım yapılan okullarda yemek artıklarının israf edilmediğini belirten Bedük, bunların toplanarak Vezirköprü Hayvan Barınağı’na gönderildiğini söyledi.

Bedük, okullarının uygulama oteliyle bölgeye konaklama hizmeti sunduğunu ve öğrencilerin burada pratik eğitim aldığını vurgulayarak, “Öğrenciler farklı mutfaklardan örnekler sunuyor ve yurt içi ile dışında staj fırsatları buluyor.” açıklamasını yaptı.

Related Posts

AKP’li vekil Meclis’te salavat getirdi

AKP Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, Leman dergisinde yayınlanan karikatüre Meclis’te tepki gösterdi.

Klima kavgası çıktı: Arkadaşının boğazını kesti

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, klima yüzünden çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı.

Son dakika… Yücel Erten de gözaltına alındı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda İzmir Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten de gözaltına alındı.

Tahran’dan kritik uyarı: İsrail’in silahlandırılması, İran’a saldırı hazırlığı anlamına geliyor olabilir

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Vahid Ahmedi, başta ABD olmak üzere bazı Batılı ülkelerin İsrail’e askeri teçhizat sevkiyatını artırdığına dikkat çekti. Ahmedi, İsrail’in silahlandırılmasının İran’a yeni bir saldırı hazırlığı anlamına gelebileceğini belirtti.

Kabine Toplantısı başladı

Kabine Toplantısı başladı

Hamas’la ateşkes görüşmesi: Gazze’deki trajedi sona ermeli

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze’de ateşkesin dillendirildiği bir dönemde Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Gazze’deki yıkım ve insani trajedi ile kalıcı ateşkes başlıkları masaya yatırıldı.