Fener Rum Patrikhanesi’nden açıklama: Erdoğan’dan, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması istendi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdoğan’dan Suriye’deki Azınlıkların Güvenliği İçin Destek İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması konusunda Erdoğan’dan desteğini rica ettiği açıklandı.

Patrikhaneden yapılan açıklamada, Patrik Bartholomeos’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettiği ve görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Patrik Bartholomeos’un, Suriye’deki Hristiyanların durumunu ve Antakya Patrikliği ile olan tarihi bağlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğu ve Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması için destek talep ettiği kaydedildi.

Bartholomeos’un, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusundaki çalışmalara başlanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği ve işlemlerin hızlandırılması konusunda yardım talebinde bulunduğu açıklamada belirtildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede 2025’te 1700’üncü yıl dönümü kutlanacak Birinci İznik Konsili’nin gündeme geldiği ve Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin detaylarının konuşulduğu bilgisine yer verildi.

Kabulde, Patrik Bartholomeos’a Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Rum cemaatinin önde gelen isimlerinden Laki Vingas’ın eşlik ettiği bildirildi. (AA)

Related Posts

Zelenski: Harkiv’e saldırısında 1 kişi öldü, 40’tan fazla yaralı var; Ruslar savaşı sürdürmeye hazırlanıyor, barış önerilerini görmezden geliyorlar

Zelenski: Harkiv’e saldırısında 1 kişi öldü, 40’tan fazla yaralı var; Ruslar savaşı sürdürmeye hazırlanıyor, barış önerilerini görmezden geliyorlar

Sınır gerilimi: İki ülke savaşın eşiğinde

Tayland, Kamboçya’nın iki ülke arasındaki sınır gerilimini Uluslararası Adalet Divanı’na (UAD) taşıma niyetine karşılık sorunun aralarındaki mevcut ikili mekanizmalar kullanılarak çözülmesi gerektiğini belirtti.

Musk, Trump’ın attığı adımı ‘rezalet’ olarak eleştirdi

Tesla ve SpaceX’in sahibi ABD’li iş insanı Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump’a yaptığı danışmanlık görevinden ayrılmasının ardından, vergi indirimi tasarısını “iğrenç bir rezalet” sözlerini kullanarak eleştirdi. MUSK, TRUMP’IN ATTIĞI ADIMI ‘REZALET …

Suriye’de barış havası kısa sürdü gerilim adım adım tırmanıyor

İsrail’den Sert Mesaj: “Suriye Lideri Her Tehdidin Sorumlusudur”

Bakan Işıkhan’dan Cenevre’de Filistin’e destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen ‘Filistin’e destek’ eylemine katıldı.

Aralarında eski AYM Başkanı, eski AKP’li bakan ve milletvekillerinden iktidara ‘adalet’ çağrısı

Metinde, “Mevcut gidişe seyirci kalmamak, her duyarlı yurttaşın görevi; insani ve vicdani sorumluluğudur. Çağrımız bu sorumluluğun gereğidir” denildi.