Murat Çalık cezaevinden yapay zeka ile Beylikdüzülülere seslendi

Beylikdüzü Belediyesi’nin 10 yıldır gelenek haline gelen “Hayırlı İftar” sofrasında, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın mesajı, yapay zeka ile hazırlanarak izletildi.

Cezaevinde kaleme aldığı satırlarla Beylikdüzü halkına seslenen Çalık, “Kelimelerim yapay zeka teknolojisi sayesinde sizlere ulaşıyor. Ramazan ayının en özel gecesinde, Kadir Gecesi’nin bereketinde 10 yıldır Beylikdüzü’nde bir gelenek haline getirdiğimiz ‘Hayırlı İftar’ sofrasında bir aradasınız. Beylikdüzü’nde yaşayan 415 bin insan şahidimdir, bu mübarek gecede Allah şahidim olsun ki ailemin, yol arkadaşlarımın, Beylikdüzü’ndeki tek bir vatandaşımızın başını öne eğecek tek bir sürecin içinde olmadım. Bizim başımız dik, alnımız aktır. Sizden de tek ricam karamsarlığa kapılmadan başınızı dimdik tutmanızdır” ifadelerini kullandı.

Adalet mücadelesi vermekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Çalık, şunları söyledi:

-Sevgili komşularım, sizlerden en büyük ricam şudur, beş yıldır her sabah binlerce çocuğumuza sessizce ulaştırdığımız vicdani ve ahlaki sorumluluğumuz dediğimiz o beslenme çantalarından tek bir zeytin tanesi bile eksilmemeli.

-Çocuklarımız için sosyal adaleti tesis etme yolundan asla dönmeyeceğiz. Çünkü geleceğimizi şekillendirecek olan o evlatlarımız ve onların yüreğinde yeşerttiğimiz insan sevgisidir, vatan sevgisidir, bayrak sevgisidir.

Değerli dostlarım, ramazan ayı sabır demektir. İyilikte yarışmak demektir. Lokmamızı paylaşmaktır. Ramazan ayı birbirimizle empati kurmak ve en önemlisi de sosyal adaleti anlamaktır. Eğer bir ülkede adalet varsa, huzur vardır, kardeşlik vardır. Dahası umut vardır. Bizler adil ve eşitlikçi bir ülke için çalışmaktan, hayatın her alanında adalet mücadelesi vermekten asla vazgeçmeyeceğiz.

-Bu gece bu sofrada fiziken yanınızda olamasam da kalpten kalbe paylaştıklarımızla her zaman yanınızda olacağım.

-Çünkü bizim esas birliğimiz ülkemize olan bağlılığımız ve sadakatimizdir. Esas gücümüz kalbimizdeki kardeşlik ve yoldaşlık duygusudur. Bu mübarek gecede dualarımızın kabul olmasını diliyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Evlerinizde bolluğu, sofralarınızda bereketi kentimizde huzuru, kalplerimizde kardeşliği ve hayatımızda adaleti eksik etmesin.

-Bu süreçte her gün Saraçhane’de demokrasi nöbeti tutan hak, hukuk ve adalet arayışımızda destek olan öğrencilere, annelere, babalara, gençlere yürekten teşekkür ediyorum. Özgür günlerde, yeniden bir arada olmak umuduyla egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. En kısa zamanda sizlere kavuşmayı temenni ediyor, Silivri’den selam ve sevgilerimi iletiyorum. Kadir Gecemiz mübarek olsun.”

Related Posts

Alevler içindeki İzmir’de Bakanlıktan belediyeye uçak reddi

Çeşme başta olmak üzere İzmir’in birçok bölgesinde günlerdir süren yangınlar ormanlık alanları küle çevirirken, yangın söndürme çalışmalarının yetersiz kalışı vatandaşlardan tepki topladı. Belediyenin yangın söndürme çalışmalarına yönelik katılımı tartışma konusu olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın bakanlıktan yangın söndürme uçağı satın almak ve kullanmak için belediye adına yetki istediği ancak onay alamadığı öğrenildi.

Milli Park’ta korkunç ölüm: Turistleri fil ezdi

Zambiya’daki Milli Park’ta, İngiltere ve Yeni Zelanda’dan gelen 2 kadın turisti fil ezdi. Turistlerin hayatını kaybettiği olayda, dişi filin yavrusunu koruma içgüdüsü ile saldırdığı ifade edildi.

Elazığ’da işçiler, AKP’yi siyah tabutla protesto etti

Elazığ’da kamu işçileri, hükümetin yüzde 17’lik zam teklifini protesto etmek için AKP İl Başkanlığı önüne “Kamu İşçisi Allah Rahmet Eylesin” yazılı siyah tabutla yürüdü. Türk-İş Elazığ Şubesi Başkanı Bayram Bahçeci: “Artık sabrımız kalmadı, geçim değil yaşam mücadelesi veriyoruz” dedi.

Murat Ongun: Özel ile İmamoğlu arasındaki bağ neden saldırıya uğruyor biliyor musunuz?

İBB’ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Medya A.Ş. yöneticisi Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile ilgili çarpıcı bir açıklama yayımladı.

CHP’li Zeybek’ten orman yangınları için açıklama: Belediyelerimiz desteğini sürdürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Ildır ve Germiyan mahallelerinde başlayan yangınlara belediye ekiplerinin tüm imkanlarıyla hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edildiğini bildirdi.

Eğitimciye reva mı bu!

İstanbul’dan yürüyüşe geçen öğretmenler, Ankara’da dertlerine derman yerine zulüm üstüne
zulüm buldu. Tartaklandılar, gözaltına alındılar yetmedi sokakta yatmak zorunda bırakıldılar.