CHP’den, Bakan Bolat’a sert tepki: ‘Suskun kalarak üreticiyi ve ihracatçıyı sahipsiz bırakıyor’

CHP Milletvekili Türker Ateş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a Tepki Gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Türker Ateş, Meclis’te yaptığı açıklamada Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a tepki gösterdi. Ateş, Türkiye’nin ihracat pazarlarını kaybettiğini belirterek, faiz oranlarının yüksekliğine dikkat çekti. Ticaret Bakanı’nın sessiz kalarak üreticileri ve ihracatçıları sahipsiz bıraktığını söyledi.

Ateş, ihracat verilerine işaret ederek, “2024 yılında ihracatın milli gelire oranı yüzde 19’a düştü. Türkiye’nin üretim artışı, ihracattaki gelir artışıyla paralel gitmiyor. Döviz kurunun sabitlenmesinin bu durumun en büyük nedenlerinden biri olduğunu belirtti. Faiz oranlarının yüksekliği ve Ticaret Bakanı’nın sessizliği üreticileri ve ihracatçıları olumsuz etkiliyor. Ekonomi politikalarının esnaf, sanayici ve ihracatçıları göz ardı ettiğini vurgulayan Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in faizleri zirveye çıkarırken Ticaret Bakanlığı’nın sadece izlediğini belirtti.

CHP Milletvekili Ateş, “Ülke, üretmeden büyüyemez ve ihracat olmadan zenginleşemez. Ancak, üreticilere ve ihracatçılara destek olmayan bir Ticaret Bakanlığı ile bu hedeflere ulaşmak mümkün değil” dedi.

Related Posts

CHP’li Zeybek’ten orman yangınları için açıklama: Belediyelerimiz desteğini sürdürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Ildır ve Germiyan mahallelerinde başlayan yangınlara belediye ekiplerinin tüm imkanlarıyla hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edildiğini bildirdi.

Eğitimciye reva mı bu!

İstanbul’dan yürüyüşe geçen öğretmenler, Ankara’da dertlerine derman yerine zulüm üstüne
zulüm buldu. Tartaklandılar, gözaltına alındılar yetmedi sokakta yatmak zorunda bırakıldılar.

Özel’den İzmir soruşturmasına ilişkin açıklama: Hiçbir kardeşimi satmadım, Tunç kardeşimi de satmam

Özel’den İzmir soruşturmasına ilişkin açıklama: Hiçbir kardeşimi satmadım, Tunç kardeşimi de satmam

Atık tesisinde bebek cesedi bulundu!

Aydın’ın Efeler ilçesindeki katı atık bertaraf tesisinde ölü bebek bulundu. Bebeğin cesedi işlemlerin ardından incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.​​​​​​​ Jandarma ekipleri olaya ilişkin soruşturma başlattı.

BM: Gazze’nin yüzde 82’den fazlası yerinden edilme emirleri altında

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansından (UNRWA), Gazze’nin yüzde 82’den fazlasının Filistinliler için göçe zorlama anlamına gelen tahliye uyarıları altında olduğunu duyurdu.

AKP’li vekil Meclis’te salavat getirdi

AKP Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, Leman dergisinde yayınlanan karikatüre Meclis’te tepki gösterdi.