Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: Türkiye ve Yunanistan Arasındaki İşbirliği Önemli

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Avdagiç, Türkiye ve Yunanistan’ın ekonomik ve ticari açıdan birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu belirterek, her iki ülke arasında işbirliğinin artırılması gerektiğini ifade etti. Avdagiç, “Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir köprü konumundayken, Yunanistan, bu köprü üzerinden Avrupa’ya açılan hayati bir geçit olarak stratejik bir öneme sahip. Yunanistan ile olan ekonomik bağlarımızı daha da güçlendirmek adına önemli fırsatlar var” ifadeleri kullandı.

Türk Turist Sayısı Belli Oldu

Avdagiç, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin 6 milyar dolar civarında olduğunu ve bu alanda büyük bir potansiyel bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, 2024 yılında Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısının 710 bin, Türkiye’den Yunanistan’a giden turist sayısının ise 1,5 milyon olduğunu söyledi. “Türk turist sayısındaki bu önemli artış, vize prosedürlerinin kolaylaştırılması sayesinde mümkün olmuştur” diyen Avdagiç, ortak turizm girişimleriyle bu rakamların daha da artırılabileceğini belirtti.

Avdagiç, sözlerini “Ukrayna krizi sonrasında Avrupa’nın ticaret ve lojistik dinamiklerinin değiştiğini görüyoruz. Türkiye, Avrupa Birliği ile daha geniş Avrasya bölgesi arasında kilit bir geçiş güzergahı olarak öne çıkıyor. Ancak, taşımacılıkta Avrupa Birliği ülkelerinin uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle hala çeşitli zorluklarla karşılaşıyoruz” şeklinde sürdürdü.

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou’dan Önemli Açıklamalar

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou ise, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaretin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve ticari ilişkilerin derinleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Efraimoglou, konuşmasında: “Türkiye bu bölgedeki en önemli güçlerden biri ve çok değerli bir sanayi ve coğrafi pozisyona sahip. Aynı zamanda Türkiye, teknoloji ve inovasyon ekosistemiyle hızlı adımlar atıyor” dedi. Efraimoglou, Türkiye’nin dijital dönüşüm ve yeşil yatırım için önemli bir merkez haline geldiğini belirterek, “Ekonomilerimizin birbiriyle rekabetten daha çok birbirine destekle gelişebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Related Posts

Emtia piyasasında tarife belirsizliği

Emtia piyasasında geçen ay ABD’nin tarifelerine ilişkin belirsizliklerle satış baskısı hakim olurken rekor tazeleyen altın pozitif ayrışan az sayıda ürün arasında yer aldı.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan internet dolandırıcılığı için yeni önlemler gelmeye devam ediyor. Chrome artık dolandırıcılıkları yakalamak için Gemini Nano’yu kullanacak. Peki Gemini Nano nedir? 

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir