Arap ülkeleri, Suriye’yle destek ve dayanışma içinde olduklarını açıkladı

Arap Ülkeleri, Esed Rejimi Sonrası Suriye Halkını Desteklemeye Devam Edecek

Arap ülkeleri, 8 Aralık’ta Suriyeli gruplar tarafından devrilen Esed rejimi sonrası Suriye halkına desteklerini sürdürme kararı aldı.

Arap İrtibat Komitesi’nin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan başkanlığında Riyad’da düzenlenen Suriye toplantısında, Suriye’deki güncel gelişmeler ve Suriye halkını destekleme stratejileri ele alındı.

Toplantıya Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Ürdün, Suriye, Irak, Umman, Katar, Kuveyt ve Lübnan’dan oluşan 11 ülkenin yanı sıra Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Gayt ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim el-Budeyvi de katıldı.

Destek ve Dayanışma Mesajları

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, toplantıda yaptığı konuşmada, “Doha’nın Suriye halkının birliğini tam olarak desteklediğini” vurguladı.

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nayhan ise “terörizmin veya dışlamanın olmadığı birleşik, istikrarlı ve güvenli bir Suriye’nin inşası için Suriye halkının birliğinin önemli olduğuna” dikkat çekti.

Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, “Riyad’taki toplantının, Suriye’nin desteklenmesi ve bölgede barış ve istikrarın pekiştirilmesinde işbirliğinin olumlu ruhunu ve ortak sorumluluğu yansıttığını” belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdullati de, “Mısır’ın tamamen kardeş Suriye halkının yanında olduğunu ve onların meşru isteklerini desteklediğini” vurguladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Suriye’ye yönelik tek taraflı ve uluslararası yaptırımların kaldırılması gerektiğini belirtmişti.

Günün Öne Çıkan Haberleri:

  • Erdoğan “varım” dedi, Özel’den tepki geldi: Yeniden seçilme gücü varmış gibi gösterip kaçak dövüşmesin
  • İslam Memiş, “2025’te müthiş yarış olacak” dedi: Bitcoin mi, altın mı?
  • Irfan Can Kahveci 3 yıl daha Fenerbahçe’de!
  • Ertuğrul Özkök: Türk kahvesi içen Cassandra, 2028 falında neleri gördü?
  • 2.8 milyar TL’lik tartışma: Icardi ve Wanda Nara’nın boşanma davası krize dönüşebilir
  • SGK uzmanları tahminlerini açıkladı: Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Related Posts

Tahran’dan kritik uyarı: İsrail’in silahlandırılması, İran’a saldırı hazırlığı anlamına geliyor olabilir

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Vahid Ahmedi, başta ABD olmak üzere bazı Batılı ülkelerin İsrail’e askeri teçhizat sevkiyatını artırdığına dikkat çekti. Ahmedi, İsrail’in silahlandırılmasının İran’a yeni bir saldırı hazırlığı anlamına gelebileceğini belirtti.

Kabine Toplantısı başladı

Kabine Toplantısı başladı

Hamas’la ateşkes görüşmesi: Gazze’deki trajedi sona ermeli

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze’de ateşkesin dillendirildiği bir dönemde Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Gazze’deki yıkım ve insani trajedi ile kalıcı ateşkes başlıkları masaya yatırıldı.

Demre’de deniz dibi temizliği yapıldı

Antalya’nın Demre ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Demre’ye En Çok Mavi Yakışır” etkinliğinde deniz dibinden yaklaşık 1 ton atık çıkarıldı.

Güney Afrika’da silahlı saldırganlar dehşet saçtı: 7 kişi hayatını kaybetti

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehri yakınlarında bir yerleşim yerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Hatay’da orman yangını: Karadan ve havadan müdahale sürüyor

Hatay’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı