Hatay’da rezerv alan tartışması | Çiftçiler itiraz ediyor, Valilik zorunluluğa dikkat çekiyor

Depremzedelere Yeni Konutlar İçin Şehirde Rezerv Alanlar Belirlendi

Depremzedelere yeni konutların yapılabilmesi için şehirde birçok bölgenin rezerv alan ilan edilip kamulaştırıldığı bildirildi. Bu bölge içerisinde tarım arazilerinin ve yetişmiş ağaçların bulunması bazı tepkilere neden oldu.

Hatay Samandağ’da depremzedelere konut yapımı için toprağı rezerv alan ilan edilen çiftçilerden biri olan Semir Turunç, kayısı ve zeytin yetiştirdiği tarlasının kamulaştırılmasına karşı çıkarak mahkemeye başvurdu. Kendisine ait tarlanın kamulaştırılmasına itiraz eden Turunç, mahkeme kararının beklenmeden 10 gün içinde 20 ton kayısının sökülüp atıldığını belirterek büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Hatay Valiliği ise kamulaştırmanın zaruri olduğuna işaret ederek, tüm süreçlerin kamu yararını gözeterek yürütüldüğünü vurguladı. Vali Mustafa Masatlı, Samandağ halkının haklarının korunacağı garantisini verirken, rezerv alan ilan edilen tarlalar için ödenen bedeli düşük bulan vatandaşların mahkemeye başvurarak değer yükseltme davası açabileceklerini açıkladı.

Vali Masatlı, NTV’ye özel yaptığı açıklamada, zeminin güçlü olduğu bölgeler ile boş hazine arazileri ve mera arazilerinin tercih edildiğini belirtti. Yapılan kamulaştırmaların inşaat maliyetlerini artırmamak adına çok küçük bir parça olduğunu ifade eden Masatlı, vatandaşların mülkiyetinde olan taşınmazları kamulaştırmaktan kaçındıklarını dile getirdi.

Samandağ’da ev yapımıyla görevli olduklarını belirten Vali Masatlı, bütün konut ve işyerlerinin Samandağlı hemşerilerine ait olduğunu vurgulayarak vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini söyledi.

Related Posts

Van’da yolcu otobüsü devrildi: 28 yaralı

Van’ın Gevaş ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 28 kişi yaralandı.

MSB’den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne tepki: Yetki kullanımından asla çekinmeyiz

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin son dönemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik nefret söylemlerinin arttığına dikkat çeken Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye’nin garantör ülke yetkilerini kullanmaktan çekinmeyeceğini bildirdi.

Metrelerce sürüklendiler: Mustafa öldü, Kağan ağır yaralı

Edirne’de kontrolden çıkan motosikletin metrelerde sürüklendiği kazada sürücü ağır yaralandı, yolcu ise yaşamını yitirdi.

Son Dakika… İBB’ye 2. dalga operasyonları: 30 kişiye tutuklama istemi, 18 kişiye adli kontrol!

Son dakika haberi… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik 2. dalga operasyonunda gözaltına alınan 48 kişinin ifadesi tamamlandı. 30 kişi tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi.

İki orman muhafaza memuruna rüşvetten tutuklama

Antalya’nın Serik ilçesinde, rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki orman muhafaza memuru tutuklandı.

Bahçeli’den PKK’ya ön şartsız “Öcalan’a itaat” çağrısı

MHP lideri Bahçeli, iktidarın silah bırakma kongresi beklediği PKK’nın Öcalan’a ön şartsız “itaat etmesi” gerektiğini söyledi. Bahçeli, Suriyeli Kürtlerin Kamışlı’daki konferansına katılan DEM Parti’ye de tepki gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir