İBB’de 2,5 milyarlık reklam rantı! Gizli buluşmanın görüntüleri dosyada

  • Haber7 – ÖZEL

 

İstanbul’un Reklam Alanlarını Peşkeş Çekmişler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Mal varlığına el konulan İBB Medya AŞ Başkanı Murat Ongun‘un başrolünde olduğu ihale skandallarına bir yenisi daha eklendi.

İBB Meclisi tarafından 40 milyon TL bedelle Kültür A.Ş.‘ye devredilen billboard ve panoların, rayiç bedelin çok altında bir fiyatla Vizyonkent Reklam firmasına ihale edildiği kaydedildi. Sözleşmeye aykırı uygulamalarla 2.5 milyar TL’den fazla kamu zararına yol açıldığı belirlendi.

Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre; ihale kapsamında olmayan reklam alanları ticari amaçla kullanıldı. Billboard sayısı azaltılarak gelir getiren noktalar özel amaçlarla değerlendirildi Sözleşmeye aykırı filler nedeniyle uygulanması gereken para cezaları kesilmedi.

Sözleşmenin üçüncü yılında kamu zararının 1 milyar 189 milyon 489 bin 560 TL + KDV’ye, sözleşme sonunda ise 2 milyar 574 milyon 995 bin 200 TL + KDV’ye yükseldiği tespit edildi.

Kamu zararına neden olan işlemlerle Vizyonkent Reklam firması lehine yüksek miktarda haksız kazanç sağlandığı saptandı.

Gizli Toplantılarla Milyarlık Vurgun

İncelemelerde, İBB Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş. ihalelerinin Murat Ongun, Fatih Keleş ve İlbak ailesi tarafından organize edildiği ifşa oldu.

Ongun, Keleş ve İlbak’ların, Akmerkez’de Necati Özkan’a ait ofiste düzenli olarak bir araya geldiği fotoğraf karelerine yansıdı.

İhale ve sözleşme şartlarının Özkan’ın ofisinde belirlendiği, düşük bedelli anlaşmaların bu buluşmalarda yapıldığı, reklam panolarının belirli firmalara verilerek sözleşmeye aykırı işlemlerin görmezden gelindiği kaydedildi.

 

KAYNAK: HABER7

Related Posts

Finlandiya’ya ait bir savaş uçağı düştü

Finlandiya Savunma Kuvvetleri, ülkenin kuzeyinde bir F/A-18 Hornet savaş uçağının düştüğünü duyurdu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın saldırısını kınadı

Türkiye, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik son hava saldırısının savaş riski yarattığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, sivilleri hedef alan bu tür eylemleri kınarken taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında 23 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 23 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Tarihler çakıştı: AKP’den vekillere ‘hacca gitmeyin’ uyarısı

AKP TBMM Grubu, Hac vazifesi için Suudi Arabistan’a gitmeyi planlayan vekillerin, Meclis Başkanlığı seçim sürecine tam katılım sağlamaları gerekçesiyle uyararak ertelemelerini istedi.

Zammı öğrenen işçiler halaya koştu

Petrol İş Sendikası’na bağlı fabrikalar Pulver Kimya, Elastron ve Conta’da yaklaşık 1300 işçi, grevin ilk gününde işveren ile anlaşmaya vardı. Saatlik ücretlere yüzde 92 zam yapılırken, ayrıca tüm işçilere yılda 4 maaş ikramiye ödenmesi için taraflar el sıkıştı.