Japonya ile kazan kazan ortaklığı

Bolat: Türkiye ile Japonya Arasındaki Ticaret Hacmi 5,4 Milyar Dolara Ulaştı

İki ülkenin iş dünyası temsilcilerinin yer aldığı toplantıda konuşan Bolat, Türkiye ile Japonya arasındaki ticaret hacminin 5,4 milyar dolara ulaştığını ve Türkiye’nin Japonya’ya ihracatında geçen yıl %11,4’lük artış yaşandığını belirtti.

Bolat, ticaretteki yapısal dengesizliği gidermeye kararlı olduklarını vurgulayarak, Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın hala müzakere aşamasında olduğunu söyledi. Anlaşmanın, ticaretin çeşitlendirilmesi ve dengelenmesi, yatırımların artırılması ve gerçek bir ‘kazan-kazan’ ortaklığı kurulması açısından stratejik bir araç olacağına inandıklarını ifade etti. Müzakerelerin son aşamalarına yaklaşırken, her iki tarafın da hassasiyetlerine saygı gösteren ve yeni fırsatların önünü açan ortak zeminde bulacaklarına inandıklarını dile getirdi. Bolat, Japonya’nın dünya genelindeki 2 trilyon doları aşan doğrudan dış yatırım portföyü içinde, Türkiye’nin payının sadece %0,11 gibi düşük bir seviyede kaldığını belirterek Japon yatırımcıları, ülkemizin artan potansiyelini keşfetmeye ve stratejik alanlarda daha fazla yatırım yapmaya davet etti.

Bolat, Japonya ziyareti kapsamında Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanı Eto Taku, Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanı Nakano Hiromasa ve Dış Ticaret Teşkilatı Başkanı Ishiguro Norihiko ile de görüştü.

Related Posts

Bayraktar TB3’ten bir başarı daha!

Türkiye’nin savunma sanayi alanında dünya çapında liderliğe erişen markası Baykar Teknoloji’nin ürettiği Bayraktar TB3, TCG Anadolu Gemisi’ne tam otomatik olarak iniş ve kalkış gerçekleştirdi.

KOBİ’lerin yapay zekâ karnesi nasıl?

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Özdemir, Meclis Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu’nda küçük işletmelere yönelik dijital dönüşüm ve yapay zekâ araştırmasından çıkan sonuçları aktardı.

15 milyon dolar yatırım yaptı

İDO, 15 milyon dolarlık yatırımla filosuna 4 yeni arabalı vapur eklediğini duyurdu.

Dünyanın en büyük varlık fonu 40 milyar dolar zarar etti

Dünyanın en büyük devlet varlık fonu olan Norges Bank Investment Management, teknoloji sektörünün yaşadığı zayıflığa dikkat çekerek ilk çeyrekte 415 milyar kron (40 milyar $) zarar ettiğini bildirdi.

Nissan’dan kötü haber: Şirket tarihinin en büyük zararı bekleniyor

Nissan Motor, 2024 mali yılı için daha önce tahmin ettiğinin çok üzerinde bir zararla karşı karşıya kalacağını açıkladı. Japon otomotiv devi, hayatta kalma mücadelesi verirken tarihindeki en büyük zararı duyurdu.

Toyota’nın yurtdışı mart satışları rekor kırdı

Toyota, martta yurtdışı satışlarında tarihi bir rekor kırdı. ABD’de ithalat tarifelerinin yürürlüğe girmesinden önceki güçlü talep sayesinde Japon otomobil üreticisi, kendi pazarı dışındaki satışlarını yüzde 6,7 artışla 814.105 araca ulaştı. Aynı dönemde küresel üretim ise yüzde 9,1 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir