“Kapadokya’nın Gizemli Mabedi: Erciyes” izleyiciyle buluştu

Erciyes Dağı Belgeseli Erciyes Kültür Merkezi’nde İlk Kez Gösterildi

Erciyes Dağı’nın uzun tarihine ve mitolojik yapısına odaklanan belgeselin prömiyeri, Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1,5 yıllık bir çalışmanın sonucunda tamamlanan ve yapımcılığını Doğan Tekatlı’nın üstlendiği, yönetmenliğini Zafer Geyikçi’nin yaptığı belgeselin galasına, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve birçok kurum amiri ile sanatsever katıldı.

Prodüksiyon sürecinde uygulanan yapay zeka destekli görsel efektler ve ileri seslendirme teknikleriyle zenginleştirilen belgesel, Erciyes Dağı’nın büyüleyici ve masalsı güzelliklerini seyircilere son derece detaylı bir şekilde sunuyor.

Gala sırasında konuşan yapımcı Doğan Tekatlı, Erciyes Dağı’nın İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli kültürel hazinelerinden biri olduğunu vurguladı.

Tekatlı, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu belgesel, sadece bir dağı tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda bölgedeki turizm potansiyelini artıracaktır. Amacımız, seyircilere bu efsanevi coğrafyayı daha yakından tanıtmak ve Kapadokya’nın bu benzersiz parçasının keşfedilmesine yardımcı olmaktır.” sözlerini kaydetti.

Related Posts

İsrail ordusu yargı kararına rağmen Tulkerim Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin evlerini yıkıyor

İsrail ordusunun, İsrail Yüksek Mahkemesinin kararına rağmen işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkerim Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ettiği belirtildi.

Slovenya Parlamentosu referandum kararı: NATO hakkında kritik süreç

2025 Temmuz’unun 4’ünde Slovenya Parlamentosu’nda (DZ) yapılan oylamada, savunma harcamalarının artırılmasına yönelik danışma referandumu önerisi kabul edildi. Sol Parti, Sosyal Demokratlar ve bazı muhalefet partileri, referandumun yapılmasını 46’ya …

Alevler içindeki İzmir’de Bakanlıktan belediyeye uçak reddi

Çeşme başta olmak üzere İzmir’in birçok bölgesinde günlerdir süren yangınlar ormanlık alanları küle çevirirken, yangın söndürme çalışmalarının yetersiz kalışı vatandaşlardan tepki topladı. Belediyenin yangın söndürme çalışmalarına yönelik katılımı tartışma konusu olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın bakanlıktan yangın söndürme uçağı satın almak ve kullanmak için belediye adına yetki istediği ancak onay alamadığı öğrenildi.

Milli Park’ta korkunç ölüm: Turistleri fil ezdi

Zambiya’daki Milli Park’ta, İngiltere ve Yeni Zelanda’dan gelen 2 kadın turisti fil ezdi. Turistlerin hayatını kaybettiği olayda, dişi filin yavrusunu koruma içgüdüsü ile saldırdığı ifade edildi.

Elazığ’da işçiler, AKP’yi siyah tabutla protesto etti

Elazığ’da kamu işçileri, hükümetin yüzde 17’lik zam teklifini protesto etmek için AKP İl Başkanlığı önüne “Kamu İşçisi Allah Rahmet Eylesin” yazılı siyah tabutla yürüdü. Türk-İş Elazığ Şubesi Başkanı Bayram Bahçeci: “Artık sabrımız kalmadı, geçim değil yaşam mücadelesi veriyoruz” dedi.

Murat Ongun: Özel ile İmamoğlu arasındaki bağ neden saldırıya uğruyor biliyor musunuz?

İBB’ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Medya A.Ş. yöneticisi Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile ilgili çarpıcı bir açıklama yayımladı.