‘Kira bedeli’ yazmak gerekir mi? Tüketiciler Birliği noktayı koydu!






Konut Kiralama ve Ev Sahibi İlişkilerinde Önemli Detaylar

Konut Kira ve Satış Fiyatlarında Yaşanan Sorunlar

Ekonomik koşullar nedeniyle konut sektöründe kiralamada ve satışlarda fahiş fiyatlarla karşılaşılırken, kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar artmaya devam ediyor.

Türkiye’de yüksek enflasyon ile birlikte görülmemiş seviyede kiracı-ev sahibi anlaşmazlıkları yaşanıyor. Özellikle büyük şehirlerde evsizlik sorunu giderek artarken, kiracılar ve ev sahipleri arasında yargıya başvurma oranı da artıyor. Bu durumda taraflar arasında hangi hakların geçerli olduğu sık sık tartışma konusu oluyor. Aynı zamanda gelecekte hukuki sorunlarla karşılaşmamak için dikkat edilmesi gereken detaylar da önem kazanıyor.

“Kira Sözleşmelerinde Kira Bedeli Belirtilmeli” konusu da önemli bir detay ve bu konu sıkça gündeme geliyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, konuya açıklık getirdi. Şahin, kira ödemelerinde “kira bedeli” ifadesinin açıkça belirtilmesi zorunluluğu olmadığını ve taraflar arasında yapılan sözleşmenin ödemenin kira olarak kabul edilmesine sebep olduğunu dile getirdi.

Şahin’in AA’ya yaptığı açıklamada, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıkların arttığına vurgu yapıldı. Anlaşmalarda belgelerin önemine işaret eden Şahin, belgelerin tüketiciyi koruduğunu belirtti.

Bankalar aracılığıyla aylık kira ödemeleri yapan kiracıları, dekont veya belge almaları konusunda uyararak elden ödeme yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Şahin, bazı tüketicilerin endişelerini giderdi ve “Konut sahipleri, banka aracılığıyla kira ödemesi yapılırken açıklama kısmını boş bırakılmasından endişe duyuyor. Bu durumda…” dedi.

Ev Sahipleri ve Kira Bedeli Meselesi

Ev sahiplerinin açıklama kısmına kira bedelini yazılmamasını fırsat bilerek yeniden kira talep etmesi durumunda kötü niyetli olduklarını ifade eden Şahin, “Kiracılarımızın endişelenmesine gerek yok” dedi.

Böyle durumlarla karşılaşan kiracıların, “Sözleşme ile itiraz etmesi halinde konunun sonuçlanacağını” belirtti.

Şahin, kiracılara şu tavsiyelerde bulundu: “Her ay kira ödemesi yaparken açıklama kısmına ayın kirası tarihini ve miktarını yazın. Bu şekilde karşı tarafın herhangi bir kira eksikliği iddiası olmayacaktır.”


Related Posts

Türk tekstil devi iflas etti. 500 kişi işsizler ordusuna katıldı

İzmir Torbalı’da 1996 yılında kurulan Zümrüt Tekstil, ekonomik krizin pençesine yenik düştü. 80 bin metrekarelik arazi üzerinde, 50 bin metrekarelik modern tesislerde faaliyet gösteren şirket, 25 Haziran 2025’te İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin …

Dolandırıcıların son yöntemi ‘yok artık’ dedirtti!! Yılların avukatı bile şaşırdı

Afyonkarahisar Barosu’na bağlı olarak kentte uzun yıllardır avukatlık yapan Emre Sagun, geçtiğimiz günlerde sınıf arkadaşları ve tanımadığı kişilerin sosyal medya üzerinden kendisine ulaştırdıkları kimlik ile adeta şok oldu. Dolandırıcıların kendi …

Enerji ithalatı faturası azaldı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Heyecanlandıran açıklama geldi, ilk fiyatlar belli oldu!

Armut üretiminde önde gelen Bursa’nın Gürsu ilçesinde santa maria cinsi armut, dalında kilosu 35-40 liradan alıcı buluyor. Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, bu yıl santa maria armudunda 45 bin ton, devecide 50 bin ton, şeftali ve nektarinde …

Bugün son gün: Araç sahiplerini ilgilendiriyor, kaçıran 140 bin TL ceza ödeyebilir

Ticari araç sahiplerinin Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamındaki montaj yükümlülüğü için bugün son gün. 30 Haziran’a kadar montaj işlemini tamamlamayanlara 28 bin TL’ye kadar para cezası kesilecek ve akaryakıt giderleri beyan edilemeyecek.

Çanakkale’nin çay bardağına sığmayan kirazları yurt dışına gönderiliyor

Türkiye’nin önemli meyve üretim merkezlerinden Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üreticiler, “Lapseki devi” olarak bilinen kirazı ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.