Son Dakika… İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve medyaya jet soruşturma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ‘Turpun Büyüğü’ Basın Toplantısından Sonra Soruşturma Başlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Turpun Büyüğü’ başlıklı basın toplantısının ardından, konuşmasında adı geçen kişilere ve medya kuruluşlarına soruşturma açıldı.

1.5 saate yaklaşan basın toplantısında ‘Heybedeki Turp’ konusuna değinen İmamoğlu, soruşturma ve davalarda bilirkişi olarak görev alan kişinin ismini de açıkladı.

İmamoğlu’nun konuşmasının hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ‘görev yapan bilirkişi ya da yanlığı etkileme suçu’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan Açıklama Geldi

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE TALİMAT VERİLDİ”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugün düzenlediği basın toplantısında, bilirkişilerden birinin açık bir şekilde hedef gösterilerek yargı görevini etkilemeye çalışıldığı tespit edildi. Bu nedenle Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır.”

“Ayrıca, bu konuda medyada yapılan yayınlara da dikkat çekilmiş ve gereken soruşturmanın yapılması için emniyete talimat verilmiştir.”

Medyaya da Soruşturma

İmamoğlu’nun açıklamalarını yayınlayan medya kuruluşlarına da soruşturma açıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada, yazılı ve görsel medyada konuyla ilgili yayın yapanların da inceleneceği belirtildi.

İmamoğlu’dan Açıklama

Soruşturmaya yanıt veren İmamoğlu, “Hukuksuzlukları ve adaletsizlikleri halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Hakkımızı savunacağız ve hukukun üstünlüğünü koruyacağız. Haksız müdahalelere karşı mücadele, adil yargılanmayı desteklemek demektir.” şeklinde konuştu.

“Gerçeklerin gün yüzüne çıkacağına olan inancımızı koruyarak, yapıcı eleştiriler yapmaya ve hukuksuzlukları ortaya çıkarmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Alevler içindeki İzmir’de Bakanlıktan belediyeye uçak reddi

Çeşme başta olmak üzere İzmir’in birçok bölgesinde günlerdir süren yangınlar ormanlık alanları küle çevirirken, yangın söndürme çalışmalarının yetersiz kalışı vatandaşlardan tepki topladı. Belediyenin yangın söndürme çalışmalarına yönelik katılımı tartışma konusu olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın bakanlıktan yangın söndürme uçağı satın almak ve kullanmak için belediye adına yetki istediği ancak onay alamadığı öğrenildi.

Milli Park’ta korkunç ölüm: Turistleri fil ezdi

Zambiya’daki Milli Park’ta, İngiltere ve Yeni Zelanda’dan gelen 2 kadın turisti fil ezdi. Turistlerin hayatını kaybettiği olayda, dişi filin yavrusunu koruma içgüdüsü ile saldırdığı ifade edildi.

Elazığ’da işçiler, AKP’yi siyah tabutla protesto etti

Elazığ’da kamu işçileri, hükümetin yüzde 17’lik zam teklifini protesto etmek için AKP İl Başkanlığı önüne “Kamu İşçisi Allah Rahmet Eylesin” yazılı siyah tabutla yürüdü. Türk-İş Elazığ Şubesi Başkanı Bayram Bahçeci: “Artık sabrımız kalmadı, geçim değil yaşam mücadelesi veriyoruz” dedi.

Murat Ongun: Özel ile İmamoğlu arasındaki bağ neden saldırıya uğruyor biliyor musunuz?

İBB’ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Medya A.Ş. yöneticisi Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile ilgili çarpıcı bir açıklama yayımladı.

CHP’li Zeybek’ten orman yangınları için açıklama: Belediyelerimiz desteğini sürdürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Ildır ve Germiyan mahallelerinde başlayan yangınlara belediye ekiplerinin tüm imkanlarıyla hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edildiğini bildirdi.

Eğitimciye reva mı bu!

İstanbul’dan yürüyüşe geçen öğretmenler, Ankara’da dertlerine derman yerine zulüm üstüne
zulüm buldu. Tartaklandılar, gözaltına alındılar yetmedi sokakta yatmak zorunda bırakıldılar.